Metropolis Festival 25e editie van het Metropolis Festival
Metropolis festival, Zuiderpark, Rotterdam
Datum: 7 juli
Aanvang: 12:00 uur

Afloop: 19:30 uur

Festivalinfo

26e editie Metropolis Festival
Datum: zondag 6 juli 2014
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam (om de hoek bij Ahoy)
Entree: gratis
Programma: Jagwar Ma (AU), twenty one pilots (US), Bear's Den (UK), The Jezabels (AU), Afterpartees (NL) en vele anderen.

Het Metropolis Festival is een jaarlijks, eendaags, gratis toegankelijk, openlucht muziekfestival in Rotterdam op de eerste zondag in juli. Het programma bestaat uit een mix van pop, rock, hiphop, wereldmuziek en dance. Zo gevarieerd als de programmering, zo divers zijn de vele bezoekers. In 2014 beleeft het festival zijn 26e editie. Als altijd in het Zuiderpark in Rotterdam.

Metropolis is enig in zijn soort. Avontuurlijk. Eigenzinnig. Trendsettend. Bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met excellent vernieuwend en verrassend talent.

De visionaire programmering maakt Metropolis tot wat het is. Veel acts die er hebben gestaan zijn inmiddels gevestigde namen: The Black Keys, Triggerfinger, The XX, Interpol, The Strokes, Blaudzun, The Killers, The Asteroids Galaxy Tour, The Vaccines, Kurt Vile om er een aantal te noemen. 

Lokaal talent was er ook: The Kik, Rats On Rafts, Sabrina Starke, Elle Bandita, Face Tomorrow, Hausmagger, Winne, La Boutique Fantastique en Gers Pardoel.

Een ècht Rotterdams festival met lef.

Meer Rotterdams én nog nationaler kan niet. Metropolis is niet alleen een toonzettend evenement binnen het festivalaanbod van de stad, het heeft een landelijke reputatie als de ‘must-be’ vindplaats voor opkomend muziektalent. Voor de vele liefhebbers van originele popmuziek, met een onweerstaanbare drang naar het onbekende is Metropolis in elk geval het nummer 1 festival van Nederland.

Check de lineup

Join Club Metroplis

Volg Metropolis op Twitter

Floating box Floating box