Metropolis Festival 25e editie van het Metropolis Festival
Metropolis festival, Zuiderpark, Rotterdam
Datum: 7 juli
Aanvang: 12:00 uur

Afloop: 19:30 uur

Historie

Een overzicht van 25 jaar Metropolis Festival:

2013

 

2008 - 2012
Lady Gaga en Adèle debuteerden deze periode, net zoals Into The Great Wide Open op Vlieland (2009), Amy Winehouse verruilde het aardse bestaan voor het hemelse en Triggerfinger debuteerde op het Metropolis festival. Wordt vervolgd.
Lees meer...

 

2003 - 2007
50 Cent had z’n eerste millionseller, net zoals Norah Jones, naast de opkomst van Usher, Rihanna en Amy Winehouse, het overlijden van Johnny Cash, Lucky Dube en Chris Whitley en het knallende optreden van The Black Keys op het Metropolis festival van 2003.
Lees meer...

 

1998 - 2002
Opkomst van acts als Eminem, Coldplay, Limp Bizkit, Gorillaz maar ook The Strokes, het Motel Mozaïque beleefde haar start in Rotterdam, “It’s Like That” van RunDMC & Jason Nevins werd een enorme hit, Joey Ramone overleed, de Smashing Pumpkins hielden er ook mee op en The Strokes haar Europese debuut maakten op Metropolis.
Lees meer...

 

1993 - 1997
Het tijdperk van een punk revival, met de opkomst van Green Day, Offspring, Rancid en het Lowlands festival en Crossing Border (allebeivanaf 1993). Maar ook het overlijden van Kurt Cobain, River Phoenix, Tupac en Notorious Big, de Ramones stopten er helemaal mee, Radiohead bracht OK Computer uit en onbekende The Prodigy het podium van Metropolis betrad.
Lees meer...

 

1988 - 1992
De start van het festival, eerst twee keer onder de naam Pop Park, daarna onder de naam Metropolis. Het tijdperk waarin grunge opkwam , U2 een mega stadionact, Freddie Mercury overleed, Nirvana’s Nevermind de eerste indie millionseller werd en de Urban Dance Squad twee keer achter elkaar op Metropolis optrad.
Lees meer...

 

Check de lineup

Join Club Metroplis

Volg Metropolis op Twitter

Floating box Floating box