Metropolis Festival 25e editie van het Metropolis Festival
Metropolis festival, Zuiderpark, Rotterdam
Datum: 7 juli
Aanvang: 12:00 uur

Afloop: 19:30 uur

24e editie Metropolis Festival groot succes

De 24e editie van het gratis toegankelijke Metropolis Festival in het Zuiderpark te Rotterdam is zeer geslaagd verlopen.

Nick Waterhouse, Kraantje Pappie en het tropische Jungle By Night deden het publiek de onverwachte regenbuien die over Rotterdam heen trokken snel vergeten. De 24e editie van Metropolis trok dit jaar 31.000 bezoekers en kenmerkte zich wederom door een breed palet van vernieuwende muzikale stijlen. Het publiek genoot van meer dan 20 bands verdeeld over 4 verschillende podia. Naast het Thinkers -hoofdpodium en de Workers-tent was er dit jaar ook weer het 3FM Serious Talent podium en de exclusieve sessies, gehost door VPRO 3voor12.

In de stromende regen bleven de jongens van Palio Superspeed Donkey, 3FM Serious Talent, niet ouder dan zestien jaar, rocken met een super sound. Nick Waterhouse met zijn strakke fifties r&b geluid moest wijken voor de bliksem, maar even later maakte hij zijn set weergaloos af in de Workers-tent. Een uur daarvoor was F.Stokes, voor menigeen nog onbekend, het hoogtepunt op de Mainstage. Met zijn brutale melodieuze hip hop maakte hij een groot feest door zichzelf met pakkende teksten letterlijk in het publiek te gooien. Cerebral Ballzy bouwde in de Workers-tent een ouderwetse punk pit. En voor degenen die The Cramps nog kennen, Thee Oh Sees deed daar aan denken met hun country gitaren en goed geplaatste 'oehs en aahs'.  Aan het einde van de dag sloot Skip & Die het 3FM Serious Talent podium af met  zomerse zumba moves, waar niemand op stil kon staan. De veelbelovende Amerikaanse indiefolk band Other Lives bracht ingetogen sfeervolle songs, waar een groot publiek van bleef genieten in het inmiddels alweer zonovergoten Zuiderpark. Als toetje serveerde DJ St. Paul in de bomvolle Workers-tent een mix van heerlijke festival toppers.

De organisatie geniet met haar publiek na op de gratis toegankelijke afterparty met Mikal Cronan in Rotown en kijkt uit naar haar 25e jarige jubileum editie in 2013.

Check de lineup

Join Club Metroplis

Volg Metropolis op Twitter

Floating box Floating box