Metropolis Festival 25e editie van het Metropolis Festival
Metropolis festival, Zuiderpark, Rotterdam
Datum: 7 juli
Aanvang: 12:00 uur

Afloop: 19:30 uur

Metropolis Festival genomineerd voor IJzeren Podiumdieren 2012

De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) heeft vorige week de nominaties bekend gemaakt van de IJzeren Podiumdieren 2012. We zijn genomineerd voor de IJzeren Podiumdieren 2012 in de categorie ‘beste festival’. Metropolis kan zich geen betere start wensen voor de 25e editie die op 7 juli plaats zal vinden!

Naast het Metropolis Festival zijn in dezelfde categorie genomineerd het eveneens in Rotterdam en in het Zuiderpark plaatsvindende Baroeg Open Air Festival, Eurosonic Noorderslag in Groningen, het Le Guess Who? Festival in Utrecht en het Pitch Festival in Amsterdam.

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de VNPF in de categorieën 'beste directeur', 'beste programmeur', 'beste podium' en 'beste festival'. De nominaties zijn tot stand gekomen uit een long list, waarop zowel VNPF-leden als verschillende professionals binnen het live-circuit konden stemmen. Op de hieruit volgende short-list mogen alleen leden van de verenigingen stemmen. De persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt wint de prijs.

De uitreiking van de IJzeren Podiumdieren vindt plaats tijdens Eurosonic Noorderslag op zaterdag 12 januari 2013.

Check de lineup

Join Club Metroplis

Volg Metropolis op Twitter

Floating box Floating box