Metropolis Festival 25e editie van het Metropolis Festival
Metropolis festival, Zuiderpark, Rotterdam
Datum: 7 juli
Aanvang: 12:00 uur

Afloop: 19:30 uur

Metropolis Festival viert haar 25e editie in 2013

Zondag 7 juli 2013 viert Metropolis Festival haar 25e editie in het Zuiderpark in Rotterdam. Het eendaagse en gratis toegankelijke popfestival benoemt tevens een nieuw organisatieteam.

Het Metropolis Festival startte in 1988 onder de noemer Poppark met haar eerste editie. Na twee jaar werd het eendaagse festival omgedoopt tot het huidige Metropolis Festival. Een uniek evenement omdat geen enkel gratis festival zich zo specifiek manifesteert met relatief onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Veel artiesten krijgen de gelegenheid om, veelal voor het eerst, voor een groot publiek te spelen. Zo stonden ooit de, toen nog onontdekte, acts als The Prodigy, The Black Keys, The XX en The Vaccines op het podium van Metropolis. 

Naast de acts hebben tientallen programmeurs, bestuursleden, directies, sponsorwervers, producenten, cateraars, bouwers en veiligheidsmensen het festival gemaakt tot wat het altijd is gebleven: 25 jaar lang is dit festival al fris en nieuw én een uitdaging om te realiseren. Het Metropolis Festival voelt zich bovendien thuis in Rotterdam: dé jongste stad en dé festivalstad van het land. De 25e editie, die op zondag 7 juli 2013 zal plaatsvinden, belooft ook dit jaar een spetterende editie te krijgen.

Nieuwe organisatie
Tevens is een nieuw organisatieteam benoemd waardoor, naar de mening van het bestuur, de eerste stap is gezet naar de volgende 25 edities van het festival. De nieuwe directie zal bestaan uit:

- Marcel Haug (Artistieke Leiding en gedurende 5 jaar één van de programmeurs van het festival)

- Maartje Glas (PR en Externe Betrekkingen)

- Emiel Haring (Zakelijke Leiding)

 

Check de lineup

Join Club Metroplis

Volg Metropolis op Twitter

Floating box Floating box